GG on FB

GG on YouTube
Read Online

Ekologija

Na mbështesin

Aktivizohu! Regjistrohu dhe informohu për mundësitë që i ofrojmë

Name:

Email:

Lajme

There are no translations available.

За успешна имплементација на Директивите за енергетска ефикасност е потребно соодветно образование и стручен кадар за практична реализација и исполнување на стандардите за енергетска ефикасност во домовите, зградите и индустријата. Во членот 16 и 49 од Директивата (2012/27/EU), се дава препорака до владите да ги искористат потенцијалите за вработување во градежниот сектор за да придонесат кон поголема енергетска стабилност. Во Република Македонија, се јавува голем недостаток на квалификувана работна сила, особено средни-технички профили, со кои би се реализирале стандардите за енергетска ефикасност, пропишани во правилникот за енергетски карактеристики на зградите. Сето ова се јавува како резултат на недостаток во образовниот систем да обезбеди соодветно знаење и доволен број на стручни кадри за енергетска ефикасност кој одговара на потребите на реалниот пазар на труд.

E martë, 21 Mars 2017

Lexo më...

 
There are no translations available.

Еколошката младинска организација Гоу Грин, во периодот од 10-12ти март во Хотел Амбасадор, Скопје, одржа обукана тема “Зајакнување на образовните процеси за успешна имплементација на ЕУ 2020 пакетот за клима и енергија” за преставниците на граѓанските организации кои ќе бидат дел од имплементацијата на проектните активности во различни општини.Оваа обука е дел од проект “Граѓански иницијативи за образование за клима и енергетска ефикасност” чија цел е да ги развие капацитетите на организациите кои беа селектирани за застапување и лобирање на локално ниво за имплементирање на наставната програма за клима и енергетска ефикасност во локалните средни стручни училишта.

E mërkurë, 15 Mars 2017

Lexo më...

 
There are no translations available.

Еколошката младинска организација ГоуГрин, поддржана од Националниот младински совет на Македонија, организираше акција за подигнување на свеста кај граѓаните за загадениот воздух и начините како секој поединец може да придонесе за почист воздух, во рамки на кампањата „Мрдни со прст“.

E martë, 28 Shkurt 2017

Lexo më...

 
There are no translations available.

Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина Гоу Грин - Скопје во рамките на проектот „Граѓански иницијативи за образование за клима и енергетска ефикасност“ има потреба од обучувачи за обуката „Влијание во областа на образованието за енергетска ефикасност“ која ќе се одржи од 9 – 12 март во Скопје.

E enjte, 23 Shkurt 2017

Lexo më...

 
There are no translations available.

„Го разбирам светот, ама загадено Скопје ми нема смисла“ – би  рекол Гоце Делчев за загадувањето на главниот град, овој пат неговата порака е пренесена преку иницијатива на младите активисти на ГоуГрин.

E mërkurë, 22 Shkurt 2017

Lexo më...

 
EU Sustainable Energy Week - Macedonia

Let's do it Macedonia

Go Clean

Buy Rechargeable Batteries
Even though it will take a good investment to buy these you will find yourself gaining it back in no time.
Add this to your site