GG on FB

GG on YouTube
Read Online

Ekologija

Support us

Become an activist: Register below and be informed about the opportunities

Name:

Email:

News

Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина – Гоу Грин Скопје отвора јавен повик за номинирање на претседател и членови на управен одбор. Гоу Грин ги повикува сите активисти, академици, граѓани кои сакаат да направат позитивна промена, да се пријават да бидат дел од главното раководството на еколошката младинска организација.

Sunday, January 08 2017

Read more...

 

Почитувани,

Врз основа на член 13 од статутот на Гоу Грин Скопје ве поканувамe да присуствувате на генерално собрание на здружението.

Собранието ќе се одржи на 17-ти јануари 2017, од 18:00 часот во канцеларијата на Гоу Грин во Скопје (Васил Ѓоргов 47б).

Read more...

 

Почитувани,

Здружението Гоу Грин на 17.01.2017 ќе одржи генерално собрание каде ќе се избираат новите членови на Управниот Одбор и Претседателот на Управниот Одбор и ќе се одреди стратешката ориентација на организацијата за следните три години.

Wednesday, December 28 2016

Read more...

 

Темата на завршната панел дискусија беше „Образование, знаење и вештини за развој на зелена економија и општества отпорни на климатските промени“ на кои земаа збор г-дин Арпад Талаши од Зилцле-клајн ГМБХ, услуги за одводнување од Штутгарт, г-ѓа Зорица Велковска од ОХО, Асоцијација за образование, консталтинг и комуникација од Скопје, и г-динот Бранко Анчич од Институтот за општествени истражувања од Загреб.

Monday, December 26 2016

Read more...

 

Гоу Грин повторно имаше успешна соработка со NaturKultur, со која веќе неколку пати заеднички организираат младиснки размени со уште неколку европски оргнаизации. Овој пат успешно се реализираше проектот “Somewhere I Belong” кој се одржа во Сотрум (во близина на Бремен) во Германија, во периодот од 8 - 16 Ноември 2016. Овој проект беше финансиран од Германската Национална Агенција.

Thursday, December 15 2016

Read more...

 

На 3ти декември во просториите на Универзитетот за Туризам и менаџмент  - Скопје, Гоу Грин во соработка со Француската амбасада во Скопје и асоцијацијата за чиста животна средина „Ајде Македонија“ организираа младинска конференција на тема „Циркуларна економија: Кон „Нула отпад“ и младинско вработување“. На конференцијата се организираа две панел дискусии кои имаа за цел да го доближат концептот на циркуларна економија и да развијат дебата за нејзината практична примена.

Wednesday, December 14 2016

Read more...

 

Потребна е економија која ќе ја унапредува животната средина и ќе обезбеди намалување на загадувањето и социјална еднаквост кај граѓаните 

На 24 ноември, еколошката младинска организација Гоу Грин, во соработка со Фондацијата Конрад Аденауер и Вилфред Мартенс Центарот за Европски Студии, одржа меѓународна конференција на тема „Климатските промени и зелена економија – како да се прилагоди образовниот систем?“. На конференцијата се одржаа четири панел дискусии со еминентни говорници од земјата и Европската Унија.

Monday, December 05 2016

Read more...

 

The NGO "Go Green - Skopje", "Konrad-Adenauer" Foundation - Skopje and "Wilfried Martens Centre for European Studies" -Brussels are organizing an international conference on the topic “Climate Change and Green Economy - How should the Education System Adapt?”. Eminent politicians, businessmen, professors and scientists from the region and the EU, will discuss the business' changing needs, labor market, education system and the transformation processes they need to go through in order to support the climate change goals and the greening process of our societies.
Fill in the application and take part of this event, free of charge.

Sunday, November 13 2016

Read more...

 

Brussels / Skopje, November 4, 2016 – It has been less than a year since it was adopted, and today "The Paris Climate Change Agreement" comes into force, while on Monday (November 7) starts 22nd Conference of the United Nations on Climate Change, where we will discuss the details of the “Paris Agreement” framework implementation. The Agreement on Climate Change was adopted in December last year during the global summit on climate change in Paris, with the signing of more than 190 countries, including Macedonia.

Friday, November 04 2016

Read more...

 

On 1st October as part of the National Cleaning Waste Action, organized by the Association “Let’s Do It Macedonia”, Go Green members took part in the action by cleaning the walking area around hotel “Tasino Cheshmiche” in Skopje.

Monday, October 03 2016

Read more...

 
EU Sustainable Energy Week - Macedonia

Let's do it Macedonia

Go Clean

Go to a car wash
Going to a car wash is a lot more water efficient then washing your car at home.
Add this to your site